U trendu

Vučić: Najbliže smo odluci o davanju koncesije za beogradski aerodrom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da je Vlada Srbije najbliža odluci da Aerorom „Nikola Tesla“ u Beogradu bude privatizovan davanjem koncesije na rok od 25 ili 30 godina.

„Godišnje bi od te koncesije dobijali 10 ili 11 miliona evra, plus koncesiona naknada od 350 ili 400 miliona evra“, rekao je Vučić novinarima prilikom obilaska novoizgadjene platforme za odledjivanje i sprečavanje zaledjivanja aviona, i radova na modernizaciji Terminala 1 na beogrdskom aerodromu.

On je istakao da je 2016. bila odlična godina za taj aerodrom i da će biti nastavljeno ulaganje u njegovu modernizaciju da bi mogao da prati potrebe avio-kompanije Er Srbija i svih drugih korisnika.

Ukupna vrednost radova na platformi i opreme je oko 570 miliona dinara koje je Aerodrom izdvojio iz sopstvenih sredstava.

Vučič je kazao da je ranije trebalo od 10 do 25 minuta da se odlede avioni, a da sada za tim nema potrebe, što doprnosi redovnosti saobraćaja.

Beogradski aerodrom godišnje uslužuje oko pet miliona putnika i po redovnosti poletanja i sletanja aviona je, kako je rekao premijer, medju najboljima u regionu.

Dodao je da je u izgradnji i vidikovac na aerodromu, prvi posle 40 godina, u koji se ulaže oko milijardu dinara.

Od prošlogodišnje dobiti Aerodroma „Nikola Tesla“ ove godine je u budžet Srbije uplaćeno 14 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.