U trendu

Vučić: Srbija stabilno, očekujem ulaganja

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Novom Sadu da češki privrednici koji su zainteresovani za saradnju i otvaranje firmi u Srbiji treba da znaju da zemlja ima stabilna politička i ekonomska očekivanja i da očekuje napredovanje u tim oblastima.

„Međunarodni monetarni fond (MMF) je juče zvanično potvrdio promenu prognoze rasta Srbije sa minus 0,5 na plus 0,5 odsto, a mi očekujemo da će rast biti jedan ili 1,2 odsto. Nakon uspešnih mera fiskalne konsolidacije Srbija je postala siguran ambijent za ulaganja“, kazao je premijer obraćajući se učesnicima srpsko-češkog privrednog foruma u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, inflacija u Srbiji je stabilna i na godišnjem nivou iznosi 1,5 odsto, što kako je naveo, dodatno doprinosi sigurnosti ulaganja.

„Prošli smo drugu reviziju MMF-a, ponašamo se odgovorno i beležimo veliki industrijski rast u julu i avgustu i pored suša. U prvih šest meseci ove godine, ukupan industrijski rast u odnosu na 2014. godinu iznosi 6,1 odsto“, kazao je Vučić.

Kako je istakao, to što MMF za sledeću godinu prognozira stopu privrednog rasta Srbije od 1,5 odsto važno je za sve koji hoće da sarađuju sa Srbijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar