U trendu

Vučić: Telekom Srbije ostaje u rukama Republike Srbije

„Telekom Srbija ostaje u rukama Republike, odluka Vlade bila je jednoglasna, kao i Komisije za privatizaciju Telekoma, nismo dobili zadovoljavajuću cenu i sada nam predstoji da reorganizuje tu kompaniju kako bi ogla da pobeđuje na tržištu,“ izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

On je na konferenciji za novinare objasnio da to znači uvođenje profesionalnog menadžmenta, verovatno po ugledu na ono što je urađeno u Železari, ali je i napomenuo novinarima da ga ne drže za reč, jer je sve vreme razmišljao o privatizaciji, pa, kako je rekao, o ovoj opciji nije dovoljno razmislio.

Vučić je rekao da se nada da će za četiri godine Telekom povećati svoje performanse, te da će cena realno biti veća nego što je asda ponuđena.

A o ponuđenoj ceni rekao je da je nešto niža od one koju smo očekivali, ali i da je Vlada donela odgovornu i ozbiljnu odluku imajući u vidu interese građana.

Najozbiljnija ponuda došla je od američkog investicionog fonda, rekao je Vučić, navodeći da zbog ugovora ne može da iznese više detalja, ali da na tu ponudu nije bilo drugih primedbi osim visine cene. Vučić je rekao da nismo hteli da se kockamo iako je cena bila blizu odgovarajuće.

Vučić je rekao i da se razmišlja o prodaji manjinskog paketa akcija, ali ni o tome nije mogao da iznese detalje.

(Tanjug)

 

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.