U trendu

Vučić u Nišu obišao turski Aster tekstil

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će nakon rekonstrukcije fabrike turske kompanije „Aster tekstil“ u Nišu, koju je Vlada Srbije pomogla sa dva miliona evra na ukupnu investiciju od 7,2 miliona evra, biti zaposleno 2.000 ljudi.

„Odavde je proteklih dana izvezeno 16 kamiona šuta, ostali su samo noseći zidovi. Već za tri meseca ovaj prostor će izgledati kao apoteka i u njemu će raditi 500 ljudi, a  za nešto više od godinu dana radiće oko 2.000 ljudi“, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ulazak Halk banke na srpsko tržište predstavljao je preloman trenutak za dolazak turskih investitora.

„Dogovor da turska Halk banka udje u Srbiju je bio prelomni trenutak, jer kada ona udje onda turski investitori dolaze sve više“, kazao je premijer

On je zahvalio ambasadoru Turske u Beogradu Mehmedu Kemalu Bozaju na pomoći koji je pružio Srbiji i dodao da će ga „držati za reč“ povodom obećanja da će još jedna turska kompanija otvoriti svoj pogon u Nišu.

Vučić je dodao da je obaveza vlade da izgradi autoput prema Bugarskoj do maja sledeće godine.

„Izgradićemo do bugarske granice autoput, do makedonske granice autoput, do maja kao što vidite, jer sve deonice smo veoma ozbiljno napali i radimo na tome, da bi ispunili svoje obaveze“, naveo je premijer.

Vlasnik kompanije „Aster tekstil“ Ismail Kočali najavio je da će u maju u iznajmljenom prostoru u krugu Elektronske industrije krenuti obuka prvih 250 radnika, dok će proizvodnja u fabrici krenuti 1. avgusta sa oko 500 radnika.

„U naredne tri godine planiramo upošljavanje 2.000 radnika i izvoz od 55 do 60 miliona evra najpoznatijim svetskim brendovima“, rekao je Kočali.

Turska kompanija kupila je krajem 2015. godine „Ei Čegar“, nekada deo „Ei holdinga“, koji je proizvodio metalne proizvode i proizvode od lima.

Planirano je da radovi na obnovi tog objekta budu završeni do leta a da prvi radnici budu zaposleni u avgustu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.