U trendu

Vučić: Uz stabilan region nema straha od ekonomske budućnosti

Premijer Srbijue Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ne strahuje od ekonomskih reformi, ali ima mali strah od mogućnosti narušavanja političke stabilnosti u regionu.

„Rizik je ogroman, zato nam je podrška i prisustvo Nemačke izuzetno važna“, rekao je Vučić i dodao da u tom smislu očekuje još veću pomoć Nemačke.

On je, na pres konferenciji nakon susreta sa šefom nemačke diplomatije Frankom Valterom Štajnmajerom, izrazio zahvalnost Nemackoj na pomoći u reformama, a posebno na presudnom stavu o otvaranju prvih poglavlja 14. decembra, te poručio da veruje kako je Srbija jedan od najlojalnijih partnera Nemačke u Evropi.

„Srbija je nepovratno na putu ekonomskih reformi“, podsetio je premijer, ali i primetio da, koliko god se govori i očekuje da te promene uključe i uređivanje glomazne administracije, to je u Srbiji uvek teško.

„Uvek vas pitaju zašto imate veliku administraciju, ali, kad rešite da je reformišete, optuzuju vas da je to najveće nedelo. Mi, međutim, nemamo strah od ekonomskih reformi, izgradićemo ekonomski zdraviju Srbiju i o tome smo razgovarali s ministrom Štajnmajerom“, naveo je Vučić.

„Ono, međutim, gde imamo mali strah je pitanje regionalne stabinosti, gde očekujemo još veću podršku Nemačke, jer verujemo da je stabilnost Balkana ključna za njegov razvoj“, porucio je Vučić.

„Nemamo strah od ekonomske budućnosti, ako imamo regionalnu stabilnost, zbog čega nam je podrška i prisustvo Nemacke u regionu od ključnog značaja“, rekao je premijer Vučić poželevši dobrodošlicu ministru Štrajnmajeru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.