U trendu

Vučić više veruje Svetskoj banci nego EPS-u

Mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da više veruje Svetskoj banci nego Elektroprivredi Srbije (EPS) koje imaju različite ocene o stanju u tom javnom preduzeću.

„Ne mislim da je Svetska banka govorila da EPS loše posluje i da ništa nije uradjeno u restrukturiranju tog preduzeća“, rekao je Vučić novinarima u Obrenovcu odgovarajući na pitanje kako komentariše ocene Svetske banke da je u zastoju restrukturiranje EPS-a.

Vučić je istakao da je za Srbiju važno mora da se tačno utvrdi kako EPS treba da izgleda za 10 godina.

Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen je ocenio da EPS, ukoliko brzo ne budu napravljeni radikalni rezovi u toj kompaniji, predstavlja tempiranu bombu za srpsku državu.

On je ukazao da je rukovodstvo EPS-a glavni kočničar reformi, da nije sposobno da zaustvi kradju struje i da kasni sa otpuštanjem viška radnika.

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčič je pozvao je predstavnike Svetske banke da razjasne sve činjenice i urade zajedničku analizu poslovanja EPS-a.

Grčić tvrdi da finansijsko poslovanje EPS-a nije ugroženo i da mere štednje već daju rezultate, odnosno da je u prvom kvartalu 2016. ostvarena dobit od 13,6 milijardi dinara, što je višestruko bolji rezultat od planiranog, kao i da se radi na smanjenju gubitaka i kradja struje.

Vučić je danas u Obrenovcu prisustvovao početku izgradnje fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Grabovac“, a posle toga je obišao obnovljeni sportsko-kulturni centar u toj opštini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar