U trendu

Za kapitalne investicije 23 milijarde dinara

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će gradski budžet za 2016. godinu biti restriktivan i razvojan u isto vreme – štedeće se na nepotebnim stvarima, ali će 23 milijarde dinara biti uloženo u kapitalne investicije.

„Nema pogrešnih i loših projekata, poput replike Terazija, ukinute su reprezentacije i PR usluge, ali se investira u ono što je važno“, kazao je Mali za Radio-televizju Srbije.

On je naveo da će na proleće početi izgradnja 73 kilometra kanalizacione i 65 kilometara vodovodne mreže.

„Plan je da za narednih 10 godina svako domaćintvo ima priključak i na kanalizacionu i vodovodnu mrežu“, kazao je Mali.

Kao uspeh gradske vlasti u godini na izmaku on je istakao stabilizovanje javnih finasija.

„Nasledjeno je milijardu i sto miliona evra dugova i preko 20 odsto budžetskog deficita. Ove godine će deficit biti smanjen na manje od osam odsto, na kraju sledeće godine ispod pet odsto“, kazao je Mali.

On je najavio da će za samo dve i po godine četiri puta biti smanjen budžetski deficit i dodao da je za 18 meseci vraćeno 215 miliona evra duga.

Gradončelnik je najavio i da se za novogodišnje praznike očekuje rekordan broj od 150.000 turista, a podaci iz hotela pokazuju da su kapaciteti popunjeni, pa se očekuje se i rekordan prihod.

„Taj prihod ne može da bude ispod 25-30 miliona evra. Izdvojeno je izmedju 20 i 22 miliona dinara“, kazao je Mali i najavio da će biti podnet detaljan izveštaj o troškovima i prihodima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.