U trendu

Zamrznuto meso iz 1982. godine ne može u Srbiju

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da su preduzete sve mere kako zamrznuto meso iz 1982. godine za koji je Uprava carina Srbije saopštila da je stigao u luku Bar u Crnoj Gori, ne bi stiglo na tržište Srbije.

„Učinićemo sve, ukoliko nešto ovako postoji na prostoru Crne Gore da ne može da dodje na prostor Srbije i da bude stavljeno promet. Ako neko čak pokuša da ga prokrijumčari mi ćemo reagovati“, rekao je Nedimović za RTS i dodao da su kontole pooštrene.

Uprava carina sinoć je saopštila da je dobila obaveštenje da je u luku Bar u Crnoj Gori stigao tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine i da je svim carinarnicama naloženo da preduzmu mere pojačane kontrole, robnog i putničkog prometa sa posebnim akcentom na granične i pogranične prelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema Kosovu.

Na graničnim prelazima prolazak tovara živog ili zamrznutog mesa ionako nije moguć, ukoliko ga ne prati propisana isprava koju izdaje granična veterinarska inspekcija, objašnjava se u saopštenju.

Ukoliko se, pak, radi o pokušaju krijumčarenja, pa tovar bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prelaza, potencijalni krijumčari će se suočiti sa mobilnim timovima Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji sprovode takozvane “dubinske kontrole“.

Uprava carina je navela da će kao i do sada učiniti sve što je u njenoj moći da se spreči bilo kakav pokušaj ugrožavanja bezbednosti i zdravlja građana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.