U trendu

Finale lige šampiona: Bitka titana

Fudbaleri Juventusa i Barselone, posle dominacije koju su prikazali u domaćim šampionatima, sutra će pokušati da osvoje svoj treći trofej u sezoni i to najvažniji – Ligu šampiona.

Juventus i Barselona osvojili su „duple krune“ u italijanskom i španskom prvenstvu i pokušaće da osvoje i treći ovosezonski trofej.

Finalna utakmica Lige šampiona na programu je sutra od 20.45 u Berlinu, na Olimpijskom stadionu. To će biti prvi put da se finale najelitnijeg evropskog takmičenja igra u junu.

Juventus igra u prvom finalu posle 12 godina i pokušaće da osvoji treću titulu evropskog prvaka, a Barselona želi osvoji petu titulu, četvrtu u poslednjoj deceniji. Obe ekipe igrale su po osam puta u finalu.

Do sada je samo sedam klubova osvojilo „triplu krunu“, Seltik (1967), Ajaks (1972), PSV Ajndhoven (1988), Mančester junajted (1999), Inter (2010) i Bajern Minhen (2013), a Barselona će pokušati da postane prvi tim kome je to pošlo za rukom dva puta, posle 2009. godine.

Trener španskog šampiona Luis Enrike pokušaće da ponovi rezultat Pepa Gvardiole iz 2009. godine.

„Svi smo uzbuđeni kada razmišljamo o triploj kruni. To se dešava jednom u klupskoj istoriji i teško je ostvariti. Zabrinut sam zbog kvaliteta Juventusa. Imaju kvalitetne igrače i nadam se da Andrea Pirlo neće prikazati dobru partiju, pošto svi znamo šta on može da uradi. Imaju dobre defanzivce, Alvaro Morata ima ‘nos’ za gol, a Karlos Teves garantuje kvalitet ekipe“, rekao je Enrike.

Barselona se najviše oslanja na svoj napadački trio, Lionel Mesi, Luis Suares i Nejmar, koji su ove sezone zajedno postigli 120 golova.

Odbrana Juventusa pokušaće da ih zaustavi, iako za crno-bele neće igrati Đorđo Kjelini zbog povrede lista leve noge.

Fudbaler Barselone Lionel Mesi pokušaće da postane prvi igrač koji je postigao golove u tri finalne utakmice Lige šampiona, posle 2009. i 2011. godine. On je ove sezone postigao 58 golova – 43 u Primeri, 10 u Ligi šampiona i pet u Kupu kralja.

Ekipa Masimilijana Alegrija je neporažena u poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima, a u pet mečeva nije primila gol.

Pirlo i Bufon su do sada već osvojili jedan trofej na Olimpijskom stadionu u Berlinu – Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom Italije 2006. godine, kada su „azuri“ posle penala u finalu pobedili Francusku sa 5:3.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar