U trendu

Apelacioni sud potvrdio kazne za poljoprivrednike iz Gakova

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je da su poljoprivrednici, koji su u martu bili privedeni zbog blokade njiva u Gakovu, u ponovnom postupku osudjeni na 30 dana zatvora.

Kako je prenela Radio-televizija Vojvodine (RTV), zatvorsku kaznu izdržavaće zbog „remećenja javnog reda“, a kako je odlučio novosadski Apelacioni sud, šestorica poljoprivrednika moraće da tamo provedu još 19 dana.

Kako je za RTV rekao jedan od osudjenih Vladimir Skrobonja, prema njegovom mišljenju, reč je o „osveti velikih uzurpatora koji žele da ih sklone sa državnih njiva i ponovo uzmu sve oranice“.

Skrobonja je poručio da bi „novi ministar poljoprivrede trebalo da poseti Sombor i reši taj problem“.

Jedan od zastupnika poljoprivrednika, Branimir Mitrović, rekao je da je reč o „pravnom presedanu“, jer nisu uvaženi zahtevi odbrane da se obavi veštačenje navodnih povreda učesnika u incidentu.

Nakon hapšenja u martu, poljoprivrednici su već 11 dana proveli u pritvoru.

Oni su tada uhapšeni u ataru Gakova pod optužbom da su napali traktoristu koji je pokušao da uzore jednu parcelu, koju su oni čuvali, spavajući na njivi u znak protesta zbog uzurpacije zemljišta u opštini Sombor.

Nakon hapšenja, Prekršajni sud u Apatinu doneo je istog dana presudu o zatvorskoj kazni od 30 dana, a tokom aprila je u ponovnom postupku potvrdio istu kaznu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar