U trendu

Beko zabrinut zbog curenja informacija o istrazi

Biznismen Milan Beko izjavio je danas u Beogradu da mu veliki rad operativaca policije daje nadu da će naručioci atentata na njega uskoro biti otkriveni, ali da je veoma zabrinut jer nadležni organi ne uspevaju da sačuvaju integritet istrage.

„Ozbiljno sam zabrinut jer tužilaštvo i nadležni organi ne uspevaju da sačuvaju integritet istrage što dovodi do odlivanja veoma poverljivih informacija i ugrožava sigurnost svedoka“, rekao je Beko novinarima pošto je skoro tri sata saslušavan u Višem tužilaštvu u Beogradu.

On je naglasio da ipak veruje da će tužilaštvo „obezbediti samostalnost istrage bez obzira gde tragove i sumnje vode“.

Beko je danas saslušan u svojstvu oštećenog, u istrazi koja se vodi protiv Maje Adrovac, osumnjičene da je umešana u napad na njega 14. novembra prošle godine u Beogradu.

Maja Adrovac je u pritvoru od 17. julai ona se tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od 10 do 30-40 godina zatvora.

DNK Maje Adrovac identičan je DNK nađenoj na čauri na mestu oružanog napada na Beka, rekao je ranije ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, napominjući da će tek biti utvrđeno kakvu je ulogu ta žena imala u tom slučaju.

U ranijem toku istrage saslušani su svedoci, među njima i Bekov vozač koji je bio na mestu napada kada je taj bivši ministar ranjen.

Milan Beko je 14. novembra 2014. godine teško ranjen kada je neko pucao u automobil u kojem je bio ispred kuće u kojoj stanuje u Ulici Andre Nikolića u beogradskoj četvrti Senjak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar