U trendu

Beograd: Uhapšene četiri osobe medju kojima i policajac

Policija je na području Beograda uhapsila četiri osobe medju kojima i policajca iz Policijske stanice Vračar zbog sumnje da su gradjanima izdavali lična dokumenta bez odgovarajuće dokumentacije i to naplaćivali, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Uhapšeni su policijski službenik S. S. i gradjani K. P, I. I. i B. J. koji se u saopštenju terete da su izvršili krivično delo trgovina uticajem i navodjenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Policija sumnja da je tokom aprila i juna ove godine, S. S. primio novac kako bi korišćenjem svog položaja omogućavao da se u službenim prostorijama Policijske stanice Vračar izdaju lična dokumenta gradjanima po ubrzanoj proceduri ili bez odgovarajuće dokumentacije.

Za ovu uslugu je od gradjana uzimao više stotina evra, dodao je MUP u saopštenju.

Osumnjičeni K. P. je na teritoriji Beograda i Obrenovca pronalazio osobe kojima je trebala zamena dokumenata ili izdavanje dokumenata sa promenom ličnih podataka i omogućavao kontakt izmedju njih i policijskog službenika a „posredovao je i prilikom predaje novca policijskom službeniku“.

Sumnja se da su I. I. i B. J. krivično delo navodjenje na overavanje neistinitog sadržaja izvršili tako što su svojim izjavama doveli u zabludu policijske službenike kako bi izdali dokumenta na ime nepostojeće osobe i time izvršili promenu identiteta licu za koje se traga na prostoru Evropske unije.

Po isteku zadržavanja, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u tužilaštvo, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar