U trendu

Mladić ubijen u tuči navijača u Čačku

Jedan mladić je smrtno stradao, dok je drugi zadobio lakše telesne povrede u tuči koja se noćas dogodila na gradskom trgu u Čačku.

Portparolka Policijske uprave Čačak Biljana Nastić izjavila je za Glas zapadne Srbije da je mladić koji je izgubio život preminuo u čačanskoj bolnici posle teških povreda koje je zadobio.

Portparolka čačanske bolnice Biljana Koćovic potvrdila je da su u bolnicu rano jutros, oko 3.30,  prevezena dva mladića, dodajući da se radilo o povredama oštrim predmetom.

„Mladić rođen 1995. godine je podlegao povredama, dok je drugi na odeljenju intenzivne nege, ali nije životno ugrožen“, rekla je Koćović.

“Tragični događaj u Čačku u kome je stradao navijač Crvene Zvezde je potvrda da huliganizam nije samo ono što se dešava na stadionu u vreme sportskih priredbi, već obuhvata mnogo širi spektar nasilja koji se može desiti, i pre ali i posle utakmice.” – za Krstaricu je izjavila dr Marija Đorić iz Instituta za političke studije, koja je doktorirala na temu ekstremizma i huliganizma.

“Zakazivanje tuča pre utakmica je postao uobičajeni model ponašanja u kome huligani potvrđuju svoju dominaciju na patološki način. Navijači čačanskog Borca (“Čete”) su poznati po ranijim huliganskim ispadima u kojima su pretukli policajku, a terete se i za rasističke navijačke poruke upućene fudbaleru Temvanjeri iz Zimbabvea”.

Dr Marija Đorić je još pre par godina upozoravala na porast violentnosti u svetu sporta, koja korespondira sa društveno-političkim okolnostima. “Sport je ogledalo društva u kome živimo. Nove generacije navijača su stasavale u turbulentnim ratnim godinama u kojima je nasilje postalo uobičajeni način komunikacije, što se reflektuje i na polje sporta”, ističe dr Marija Đorić, i dodaje kako “oduzimanje jednog mladog života nema apsolutno nikakve veze sa sportom i zdravim navijanjem, već sa iskrivljenim sistemom vrednosti u kome se na devijantan način pokazuju emocije”.

U Fudbalskom klubu Borac je potvrđeno da je današnja utakmica sa Crvenom zvezdom, koja je bila zakazana za 17 sati, odložena.

Priključite se diskusiji o smrtnom ishodu tuče navijača u Čačku.

Zvezda: Iskreno saučešće porodici nastradalog navijača

Fudbalski klub Crvene zvezda na zvaničnom sajtu izrazio je iskreno saučešće porodici nastradalog navijača crveno-belih u Čačku.

„Ovu odluku doneo je direktor Superlige, nakon konsultacija sa predstavnicima Crvene zvezde, Borca, Fudbalskog saveza Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova. Razlog je tragičan događaj u kojem je život noćas izgubio jedan navijač Crvene zvezde. Novi termin utakmice biće naknadno utvrđen. Crvena zvezda porodici nastradalog navijača upućuje iskreno saučešće“, saopštila je Zvezda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.