U trendu

Čović saslušan u tužilaštvu zbog slučaja „Anđus“

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović saslušan je danas u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu zbog napada na novinara televizije Kopernikus Dejana Anđusa u junu prošle godine, dok će Anđurs biti ispitan u novembru.

Ovo saslsusanje je više puta bilo odlagano zbog prošlogodišnjeg štrajka advokata, kao i zbog izostanaka Čovića ili njegovog advokata.

Detalji istrage su službena tajna i ne saopštavaju se javnosti, pa tako i navodi Čovićeve odbrane.

Saslušanje Anđusa zakazano je za 5. oktobar.

Policija je u junu 2014. godine podnela tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Čovića kojom se tereti za nasilničko ponašanje prema Anđusu.

Incident između Čovića i Anđusa dogodio se 4. juna 2014. godine ispred zgrade televizije Kopernikus na Novom Beogradu, posle emitovanja Anđusove emisije u kojoj je pominjao predsednika Košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Kako su mediji preneli, Čović je posle emisije došao ispred zgrade televizije džipom u kojem je na mestu suvozaca.

Anđus je tvrdio da ga je Čović posle verbalnog sukoba udario nekoliko puta, da je jedan udarac zadobio u arkadu, dok je Čović ranije izjavio da je Anđus „izneo lavinu neistina“ i istakao da „nikada nikoga nije udario prvi“, preneli su tada mediji.

Tužilaštvo za organizovi kriminal pokrenulo je 25. avgusta 2014. godine istragu protiv Čovića zbog sumnje u toku 2003, 2004. i 2005. godine kada je bio šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju sa još pet osumnjičenih izvršio zlopupotrebe.

Sumnja se da su osumnjičeni nezakonito prisvojili više od 850 miliona dinara, namenjenih kupovini stanova i izgradnji objekata za raseljene sa KIM.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.