U trendu

Dokle ćemo tolerisati nasilje u rijaliti programima?

Dok se bliži završetak maratonskog rijaliti programa „Parovi“ na Hepi televiziji, svedoci smo po ko zna koji put nasilju nad ženama. Akteri sinoćnjeg događaja su učesnici Nenad Marinković Gastoz i njegova devojka Zorica Dukić (navodno supruga jer su se venčali u rijalitiju).

Naime, ostali učesnici rijalitija su nemo posmatrali kako Nenad urla na Zoricu, gurajući je i udarajući. Niko se nije usudio da pomogne nesrećnoj ženi, čak se ni obezbeđenje nije umešalo.

Nedavno se desio masakr u selu Žitište, kada je ljubomorni muž pucao u svoju bivšu ženu i ubio još četvoro ljudi a ranio više od 20 osoba. Još ranije, čitali smo u medijima kako je muškarac ubio svoju trudnu devojku, takođe u nastupu ljubomore. Samo u ovoj godini zbog porodičnog nasilja, po evidenciji nastradalo je 11 žena, a broj žena koje i dan danas strahuju od svojih muževa je daleko veći.

Ministar policije Nebojša Stefanović je pre par dana, gostujući na nacionalnoj televiziji rekao da oni koji sumnjaju ili znaju da se oko njih dešava porodično nasilje, mogu slobodno da prijave policiji, i da će oni u skladu sa zakonom intervenisati. Postavlja se pitanje šta se događa u ovom slučaju, kada ovaj program gleda više od milion gledalaca, da li svesno okrećemo glavu i tolerišemo nasilje, a sve u vidu „dobre zabave putem malih ekrana“ i boljeg rejtinga televizije. Da li bi policija reagovala i u ovom slučaju? Šta je potrebno da se ovom zlostavljanju stane na kraj? Da li smo kao nacija zaista posrnuli i ne možemo više da odredimo šta je dobro a šta loše?

Glavni urednik Hepi televizije Milomir Marić je za pomenuti događaj izjavio: „To nije bilo ništa, obična svađa. Kako ju je napao kad je on njen muž? On je pokušao da je smiri, ta žena je izgubila živce“, i da je takvo ponašanje normalno u završnoj fazi ovakvog šoua kada se takmičari bore za nagradu.

Izvinite, ali ovo stvarno više nije normalno.

Spornu situaciju možete pogledati na ovom linku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar