U trendu

Doživotna zabrana za nasilnog funkcionera Vojvodine?

Komesar za takmičenje Super lige za žene Momčilo Marić podneo je prijavu disciplinskim organima Fudbalskog saveza Srbije (FSS) protiv predstavnika ženskog fudbalskog kluba Vojvodina Dragana Čapelje zbog udaranja fudbalerke Crvene zvezde Nevene Miladinović.

Kako je danas saopšteno na sajtu FSS, Marić je „odmah po saznanju onoga što se dogodilo“ tokom meča u Novom Sadu i duela izmedju ŽFK Vojvodina-ŽFK Crvena zvezda, podneo prijavu disciplinskim organima protiv Čapelje.

Čapelja je pre dva dana ošamario fudbalerku Zvezde Nevenu Miladinović koja se radovala posle pobede nad Vojvodinom od 3:1 u Novom Sadu.

Disciplinska komisija FSS sastaće se u četvrtak, 25. avgusta, kada će na dnevnom redu biti i slučaj iz Novog Sada, navodi se u saopštenju.

Čapelja je rekao da je bio iznerviran radovanjem fudbalerki Zvezde zbog čega je ošamario osamnaestogodišnju Nevenu Miladinović.

Fudbalski klub Vojvodina oštro je osudio incident i saopštio da Čapelja nije član kluba, a da je utakmici prisustvovao kao predstavnik Ženskog fudbalskog kluba Vojvodina, koji je „potpuno samostalan u svom upravljanju, finansiranju i odabiru zaposlenih“.

„Iskreno žalimo zbog onoga što se dogodilo mladoj fudbalerki i svega kroz šta je prošla njena porodica, te apsolutno osudjujemo incident koji se dogodio i koji je već u rukama istražnih organa, pa će u skladu sa tim dalje biti procesuiran na sudu. Ipak, ne možemo dozvoliti da pomenuti incident baci ljagu na ugled i ime fudbalskog kluba Vojvodina, koji nije odgovoran za ponašanje funkcionera drugih sportskih klubova, pa čak ni onih koji takodje nose naziv Vojvodina“, navodi se na sajtu Vojvodine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar