U trendu

El Čapovo zdravlje u redu, naravno da ga ne mučimo

Meksički Nacionalni komesar za bezbednost Renato Sales insistirao je na tome da je zdravstveno stanje narko bosa Hoakina „El Čapa“ Guzmana dobro, nakon što je njegova nevenčana supruga Ema Koronel podnela tužbu sudu u kojoj je navela da mu je loše iza rešetaka.

Sales je za „Radio Imahen“ izjavio da je Guzman izolovan od ostalih zatvorenika, ali da prima posete porodica i advokata.

„Na njemu se, naravno, ne primenjuje mučenje niti degradiranje niti nehuman tretman“, kazao je Sales.

On je naveo da je Koronelova, koja sa Guzmanom ima dve ćerke, posetila narko bosa 35 puta, a u posetu vođi narko kartela Sinaloa su dolazile i njegove ćerke i sestre.

Meksički sud odbio je prošle nedelje pokušaj Guzmana da blokira izručenje u SAD, saopštile su meksičke vlasti, a preneo AFP.

Iz kabineta Državnog tužioca je saopšteno da je sud u Meksiko Sitiju doneo presudu protiv Guzmana, ali je jedan od njegovih advokata Andres Granados odmah nakon toga izjavio za AFP da će podneti žalbu višem sudu.

Agencija podseća da je Ministarstvo spoljnih poslova Meksika u maju ove godine odobrilo izručenje šefa narko kartela Sinaloa, ali su se „El Čapovi“ advokati borili protiv te odluke na Okružnom sudu.

Meksički Nacionalni komesar za bezbednost Sales ranije je izjavio da se nada da će izručenje biti obavljeno u januaru ili februaru naredne godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar