U trendu

Fajgelj saslušan u policiji zbog pretnji Saši Jankoviću

Policija je obavila danas razgovor s bivšim direktorom Kulturnog centra Novog Sada Andrejom Fajgeljom, saznaje agencija Beta.

Fajgelj nije priveden, bio je u policiji i nije zadržan, rečeno je Beti povodom pretnji koje je uputio zaštitniku građana Saši Jankoviću, a koje je osudio i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Bivši funkcioner Treće Srbije pretnje Jankoviću je uputio preko društvenih mreža zbog njegovog stava da bi deca, u slučaju da roditelji odbiju vakcinaciju, mogla da im budu i oduzeta.

„Jankoviću, moram nešto da Vam kažem. Pa nek’ dolazi policija. Ali, moram. Ako meni oduzmete dete, ubiću Vas“, naveo je Fajgelj.Premijer Srbije Aleksandar Vučić osudio je pretnje smrću koje je nekadašnji direktor Kulturnog centra Novi Sad i bivši aktivista Treće Srbije Andrej Fajgelj uputio ombusmanu Saši Jankoviću.

„Primitivne pretnje upućene Saši Jankoviću nedopustive su. To nije Srbija kojom se ponosimo“, naveo je premijer na Tviteru.

Krajem novembra tužilaštvo je protiv Fajgelja pokrenulo postupak zbog pozivanja na rušenje ustavnog poretka, zbog snimka na kome su njegove izjave povodom dolaska šefa NATO-a Jensa Stoltenberga u Beograd i načina na koji ga je dočekao premijer Aleksandar Vučić, kao i ocena da je Vučić u kontinuitetu Srbiji i srpskom narodu tokom briselskih pregovora s Prištinom priredjivao poniženje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.