U trendu

Kazniti odgovorne za ubistvo dece na Bistrici

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović zatražio je danas od medjunarodne zajednice da pronadje i kazni odgovorne za ubistvo Pantelije Dakića (12) i Ivana Jovovića (19), kao i za teško ranjavanje Djordja Ugrenovića (20), Bogdana Bukumirića (14), Marka Bogićevića (12) i Dragana Srbljaka (13) dok su se kupali u reci Bistrici kod Goraždevca.

„Iako sam sprečen da prisustvujem parastosu u Goraždevcu, moje misli su danas s porodicama ubijenih Pante Dakića i Ivana Jovovića, kao i s porodicama Bograna Bukumirića, Marka Bogićevića, Dragana Srbljaka i Djordja Ugrenovića koji su pre 13 godina tog zlokobnog 13. avgusta ranjeni na Bistrici“, naveo je Stojanović, a saopštio njegov kabinet.

On je kazao da su godine prošle, ali da tuga i bol nisu, a da će se svi uvek sećati ubijenih. „Njihov izlazak na reku tog vrelog avgustovskog dana nije bio opasnost po nikog, ali zločincima nije smetalo ni to što su to samo deca“, naveo je Stojanović.

Zamenik kosovskog premijera je dodao da „pravda jednog dana mora biti zadovoljena, da se zločinci moraju pronaći i kazniti, a odgovornost što zločin još nije rasvetljen leži na medunarodnoj zajednici“.

Danas se navršava 13. godina od ubistva dece ua Goraždevcu. Nepoznate osobe su 13. avgusta 2003. godine iz automatskog oružja pucale na decu dok su se kupala u Bistrici, za to još niko nije odgovarao, a Euleks je usled nedostataka dokaza zatvorio istragu koju je po dolasku na Kosovo preuzeo od UNMIK-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar