U trendu

Ljubiša Buha Čume osuđen na 32 meseca zatvora

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je danas na jedinstvenu kaznu od dve godine i osam meseci zatvora i novcanu kaznu od 180.000 dinara nekadašnjeg svedoka saradnika Ljubišu Buhu Čumeta zbog tri krivična dela i produžio mu pritvor.

Istom presudom Buha je oslobođen za dva krivična dela – odnosno ugrožavanje sigurnosti još uvek zakonite supruge Ivane koja ga je i prijavila policiji kao i za podstrekavanje prikrivanja kupovine kradenog „ferari spajdera“.

Vlasnik auto-servisa „Vest“ iz Surčina Stevan Petošević oslobođen je optužbi da je Buhi pomogao u prikrivanju kupovine kradenog Ferarija prekucavanjem broja šasije motora.

Buhi je presuda izrečena u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Ovo je prvostepena presuda, a tužilaštvo kao i odbrana imaju pravo da na nju ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Bivši svedok saradnik u procesima protiv „Zemunskog klana“ i za ubistvo premijera Zorana Đinđića osuđen je na osam meseci zatvora zbog prikrivanja krivičnog dela, godinu je dobio zbog sprečavanja dokazivanja, a 16 meseci zbog ugrožavanja sigurnosti policijskog službenika Milana Ljubenovića.

On u pritvoru od novembra prošle godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca, pripadnika obezbeđenja njegove supruge.

Ranije danas zamenik tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva Nenad Stefanović predložio je sudu da Buhu kaznu od pet i po godina zatvora za krivična dela posebni slučajevi falsifikovanja u podstrekavanju, prikrivanje, sprečavanje i ometanje dokazivanja i dva krivična dela ugrožavanje sigurnosti, a Petoševića na pet meseci za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Buha je u svojoj završnoj reči ponovio da nije kriv dok je njegova još uvek zakonita supruga ponovila da joj je pretio i da je on „ubica“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar