U trendu

Maji Adrovac određen kućni pritvor uz nanogicu

Viši sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor Maji Adrovac optuženoj da je pomogla N.N osobi u pokušaju njegovog ubistva u novembru 2014. godine i odredio joj kućni pritvor uz nanogicu.

Na kraju današnjeg suđenja na kojem je ispitan Beko u svojstvu oštećenog, sud je usvojio predlog njenih branilaca da joj se pritvor ukine.

Sud je usvojio predlog odbrane i odredio joj kućni pritvor uz elektronski nadzor, rekao je branilac Maje Adrovac advokat Momčilo Minić.

Maja Adrovac je u pritvoru provela više od devet meseci od hapšenja, 17. jula 2015. godine. Više javno tužilaštvo je tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušsaju izvršeno pomaganjem.

U vezu sa tim pokušajem ubistva dovedena je preko svog DNK koji je nađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka, a ona tvrdi da ne zna kako se tu našao njen DNK.

Optužnicom se Maji Adrovac na teret stavlja da je „neutvrđenog dana tokom 2014. godine, sa umišljajem pomogla N.N. osobi u izvršenju krivičnog dela“.

Ona je, navodi se u optužnici, „nepoznatom izvršiocu stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolje marke “sig sauer“ model P-210 i “zbrojovka 75“, i tako omogućila da je koristi što je i učinio kada je s umišljajem pokušao da ubije Milana Beka“.

Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra 2014. godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

Mediji su preneli ranije da su na mestu pokušaja ubistva Beka pronađene četiri čaure metka PPU 9 mm „luger“, kao i da je to municija domaće proizvodnje koju koriste „sig sauer“ i „zbrojovka“ i da se proizvodi u fabrici „Prvi partizan“ iz Užica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.