U trendu

Masovna tuča ispred Palate pravde: Potukli se Tešić i Sandulović

Ponovljeno suđenje optuženima za pokušaj ubistva Nikole Sandulovića danas nije održano zbog masovne tuče koja se dogodila ispred sudnice u Palati pravde neposredno pred početak suđenja, koje je bilo zakazano za 10 sati.

Do incidenta je došlo kada su se sukobili prvooptuženi za pokušaj ubistva Zoran Tešić i Sandulović, a potom je usledila tuča nekoliko Tešićevih i još dva Sandulovićeva prijatelja.

Portparol Višeg suda u Beogradu Tanja Koljenšić rekla je Tanjugu da je do incidenta došlo neposredno pre prozivanja za ulazak stranaka u sudnicu, oko 9 i 55 sati.

Učesnike tuče je razdvojila sudska straža, a potom ih je preuzela policija iz Savskog venca čije su patrole došle na lice mesta, dodala je Koljenšić.

O incidentu je, kako je navela, obavešten postupajući sudija, a suđenje je odloženo na neodređeno vreme.

Viši sud u Beogradu je 2011. prvostepeno osudio Zorana Tešića na sedam godina zatvora zbog teškog ubistva u pokušaju, podmetanjem eksploziva pod Sandulovićev automobil 18. januara 2010. godine i tada mu je ukinut pritvor i pušten je da se brani sa slobode.

Tu presudu je međutim ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

Ukinutom presudom, Dragan Ražnatović, Miloš Ristanović i Dragosav Pejić oslobođeni su optužbi za krivično delo izazivanja opšte opasnosti.

Optužnica tereti Tešića i ostalu trojicu optuženih da su pored Sandulovića, s umišljajem, pokušali da ubiju i Petra Jovanovića, Tomicu Tepavca i Vladimira Đurića.

Sandulović je u toj ekspoziji zadobio tešku telesnu povredu, kada ga je detonacija izbacila iz automobila, dok su trojica njegovih prijatelja bili lakše povređeni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar