U trendu

Milan Beko – saslušanje – treći pokušaj

Biznismen Milan Beko danas bi iz trećeg pokušaja trebalo da svedoči u Višem javnom tužilaštvu u okviru istrage koja se vodi protiv Aleksandra Zdravkovića, osumnjičenog da je pokušao da ga ubije u novembru 2014. godine.

Beko, koji u svojstvu oštećenog da iskaz tužilaštvu, na prvo zakazano saslušanje pre dve sedmice nije došao jer nije primio poziv, a prošle sedmice je izostanak opravdao službenim putem.

U tužilaštvo je međutim iz pritvora Okružnog zatvora privođen Zdravković, jer želi da prisustvovuje ispitivanju Beka radi prepoznavanja, a to će biti učinjeno i danas.

Beko treba da po treći put daje iskaz povodom napada na njega, pošto je ranije u dva navrata svedočio u postupku protiv Maje Adrovac, koja je u junu prvostpenom presudom oslobođena od optužbi da je pomagala NN izvršiocu koji je pokušao da ga likvidira 14. novembra 2014. godine ispred kuće u kojoj živi sa porodicom.

Zdravković, koji je uhapšen u julu, tek u septembru je zvanično izneo odbranu pred tužiocem negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka.

Nakon hapšenja, on nije želeo da iznosi odbranu jer je bio ranjen u jednom obračunu i trpeo je bolove, a upravo to ranjanvanje pomoglo je da ga poveže ga sa slučem „Beko“.

Pošto je bio hospitalizovan, policija je proverila njegov DNK i upoređivanjem sa ranije nađenim tragovima u vezi sa Bekovim slučajem zaključila da je reč o istoj osobi, nakon čega je Zdravković uhapšen.

Na teret mu se stavlja krivično delo „teško ubistvo u pokušaju“ i nalazi se u pritvoru.

Naredbom o sprovođenju istrage, Zdravković se tereti da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće u kojoj živi biznismen.

On je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik „zemunskog klana“, ali je optužbi oslobođen.

Viši sud u Beogradu je u junu prvostepenom presudom oslobodio Maju Adrovac optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, a njen muž Ivan se dovodi u vezu sa ovim delom, mada još nije pod zvaničnom istragom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.