U trendu

Na sudjenju za ubistvo Ćuruvije svedoči Bagzi

Sudjenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije zakazano je za sutra u Specijalnom sudu u Beogradu, a trebalo bi da svedoči zašićeni svedok, pripadnik zemunskog klana Dejan Milenković Bagzi.

Milenković, koji se nalazi na nepoznatoj lokaciji pod obezbedjenjem policije, doveden je u sudnicu na prethodnom ročištu, ali nije svedočio, jer je, zbog brojnih pitanja advokata optuženih i sudskog veća, svedočenje bivšeg visokog policijskog funkcionera Dragana Karleuše produženo za jedan dan.

Kao svedok tužilaštva pozvan je i takodje zaštićeni svedok i pripadnik zemunskog klana Miladin Suvajdžić poznat kao Djura Mutavi, ali na prošlom ročištu nije bio doveden u sudnicu.

Sudija Snežana Jovanović je rekla da je veće primilo dopis MUP-a o tome da se taj zaštićeni svedok nalazi pod zaštitom, i da je dosta udaljen od Specijalnog suda, tako da policija nije mogla da obezbedi njegovo prisustvo u sudnici, zbog kratkog roka od poziva do svedočenja.

Tužilac je predložio da se Suvajdžićev iskaz pročita, s čim se složio advokat oštećenih Slobodan Ružić, ali su se oštro usprotivili pravni zastupnici optuženih koji insistiraju da se taj svedok dovede u sudnicu.

Da li će Suvadžić biti doveden u sudnicu sutra ili u naredna dva dana, 6. i 7. decembra, za kada je takodje zakazan nastavak sudjenjea, nije poznato.

Ćuruvija je ubijen na Uskrs 11. aprila 1999. u Beogradu, a za njegovo ubistvo Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika DB Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak, koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić, koji je kao i Radonjić, uhapšen januara 2014.

Optuženi su tokom prethodnih saslušanja svedoka negirali navode optužnice kao i bilo kakvu povezanost s ubistvom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar