U trendu

Nastavlja se suđenje Darku Šariću

U Specijalnom sudu u Beogradu danas će biti nastavljeno suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima koji se terete za pranje 22 miliona evra u Srbiji stečenih prodajom kokaina. 

Šarić se nakon četiri i po godine bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, posle čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Tokom izlaganja svoje odbrane u maju, Šarić je odbacio sve navode optužnice, navodeći da svoju odbranu potkrepiti dokumentacijom.

„Tu nema ni ‘p’ od pranja para, postoje pisani tragovi o toku novca o kome nema govora da je prljav. Ne moram bilo koga da ubeđujem u to, za razliku od tužioca koji neprekidno ubeđuje da se radi o prljavom novcu“, rekao je Šarić.

Prema sedam spojenih optužnica, Šarić i još 17 okrivljenih terete se za pranje 22 miliona evra.

Prema navodima optužnica, novac od prodaje kokaina preko of šor kompanija prebacivan je u Srbiju i uplaćivan na račune domaćih preduzeća, a deo u gotovini uložen je u novosadsku Metals banku.

Novac od droge korišćen je i za izdavanje bankarskih garancija koje su upotrebljene u privatizaciji društvenih preduzeća. Novac je ulagan u Mladi borac iz Sente, novosadski Putnik, Mitrosrem iz Sremske Mitrovice i Palić iz Subotice.

Za krivično delo za koje se terete optuženi zaprećena je zatvorska kazna od dve do 12 godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.