U trendu

Nastavljeno sudjenje žandarmima

Sudjenje žandarmima koji se terete za napad na braću premijera i gradonačelnika Beograda Andreja Vučića i Predraga Malog tokom Parade ponosa 2014, nastavljeno je danas u Palati pravde u Beogradu svedočenjem Darinke Mirović (81) koja živi na uglu Birčaninove i Ulice Svetozara Markovića gde se dogodio incident.

Ona je rekla da živi na prvom spratu i da je izašla na francuski balkon kada je čula graju.

Darinka Mirović kazala je da je videla policajce kako tuku jednog mladića koji je stajao pored zida, kao i nedaleko od terase drugog mladića okruženg trojicom-četvoricom policajaca i da pretpostavlja da su ga legitimisali.

Na pitanje odbrane da li je čula reči: „Stoj“, „Odbij“, „Ne može dalje“, Drinka Mirović je rekla da nije.

U nastavku sudjenja svedočiće novinarka TV N1 Jelena Zorić. Ekipa te televizije snimila je incident 28. septembra 2014. godine.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva žandarmi Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Djordjević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić terete se da su počinili krivično delo napada na vojno lice u vršenju službe, u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanja i mučenja.

Okrivljenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja i krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar