U trendu

Odbačena krivična prijava protiv Dragića i Vučićevića

Više javno tužilaštvo saopštilo je danas da je odbacilo krivičnu prijavu bivšeg direktora lista Kurir Aleksandra Kornica protiv direktora i urednika Informera, Damira Dragića i Dragana J. Vučićevića, i najavilo da će protiv Kornica biti pokrenut postupak za lažno prijavljivanje.

Više javno tužilaštvo saopštilo je da je krivična prijava Kornica odbačena nakon razmatranja izveštaja koji je dostavila policija.

Kako je saopšteno, u predistražnom postupku je utvrđeno da Dragić i Vučićević nisu krivi za prinudu, povredu slobode govora i javnog istupanja i zloupotrebe poverenja, što im je stavljeno na teret u krivičnoj prijavi.

„Nakon razmatranja izveštaja koji nam je dostavljen od strane policije u vezi izvršenih provera povodom krivične prijave Kornic Aleksandra podnete protiv Dragić Damira i Dragana J.Vučićevića zbog krivičnih dela prinude, povrede slobode govora i javnog istupanja i krivičnog dela zloupotrebe poverenja , tužilaštvo je odbacilo navedenu krivičnu prijavu, jer je u predistražnom postupku utvrđeno da Dragić i Vučićević nisu izvršili krivična dela koja su im tavljena na teret, kao ni bilo koje drugo krivično delo za koje bi se gonjenje preduzimalo po službenoj dužnosti“, navodi se u saopštenju.

Više javno tužilaštvo je navelo da će protiv Aleksandra Kornica biti pokrenut postupak za lažno prijavljivanje, za koje je nadležno osnovno javno tužilaštvo koje će i postupati u tom postupku.

Pripadnici MUP-a postupili su prethodno po zahtevima Višeg tužilaštva u Beogradu i proverili navode iz krivične prijave bivšeg direktora „Kurira“ Aleksandra Kornica protiv direktora „Informera“ Damira Dragića i glavnog i odgovornog urednika ovog lista Dragana J. Vučićevića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar