U trendu

Oliver Ivanović odveden u zatvor

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović odveden je danas u zatvor, potvrdio je advokat Nebojša Vlajić.

Ivanoviću je na ovaj način ukinuta mera kućnog pritvora u kojem se nalazio, a nakon odluke Apelacionog suda u Prištini posle žalbe Tužilaštva na meru kućnog pritvora.

Ivanović je osuđen u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici na devet godina zatvora zbog krivičnog dela ratnog zločina počnjenog u ovom gradu 1999. godine.

Sutra će u Kosovskoj Mitrovici u 11 sati biti održan protest građana zbog odluke sudija Euleksa Osnovnog suda u Mitrovici.

Branioci Ivanovića najavili su ranije da će apelacionom sudu u Prištini uložiti žalbu na prvostepenu presudu.

Đurić: Ivanović u zatvoru – pesnica u lice Srbiji i narodu

Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da današnje odvođenje Olivera Ivanovića iz kućnog pritvora u zatvor, Srbija i srpski narod doživljavaju kao pesnicu u lice i našoj državi i našem narodu.

U trenutku kada smo pomislili da pravosuđe na Kosovu i Metohiji ne može spasti na niže grane, tortura nad političkim zatvorenikom Oliverom Ivanovićem danas je dobila nezamisliv obrt njegovim ponovnim ničim izazvanim utamničenjem, izjavio je direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

„Kao da nije bilo dovoljno to što je Ivanović obespravljen i ponižen sramnim prvostepenim postupkom koji je protiv njega vođen i presudom koja mu je izrečena, već je demonstracija sile antipravnog pravosuđa na Kosovu i Metohiji morala da dobije i ovaj konačni apsurdni oblik“, naglasio je Đurić u saopštenju.

Prema njegovim rečima, siledžijskim ponašanjem onih koji bi po prirodi stvari morali da budu zaštita od sile i nasilja, danas su skinute sve maske, i pred nama je ogoljeno demonstrirana sva beda društva u kojem Srbi na Kosovu i Metohiji žive.

„Sramno i kukavičko taktiziranje takozvanih pravosudnih organa na Kosovu i Metohiji, koji su sačekali završetak jučerašnje runde dijaloga u Briselu da bi se osmelili na ovaj korak, pokazuje sav jad takozvanog pravnog i demokratskog sistema koji trenutno postoji na toj teritoriji“, naveo je Đurić.

Srbija i srpski narod, rekao je direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju, ovaj bezuman akt ne doživljavaju kao čin nasilja nad pojedincem, mada bi i to bio dovollan razlog za najoštriju reakciju, već kao pesnicu u lice i našoj državi i našem narodu.

„Srbija i srpski narod će stajati iza Olivera Ivanovića i umeti da odgovore na vrlo gromoglasan način“, naveo je Đurić u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar