U trendu

Policija odmah proverila pretnje Pajtićevoj deci

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su pripadnici Odeljenja za visokothnološku kriminal MUP-a sproveli neophodne mere i radnje povodom pretnji deci lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića, a da je izveštaj o tome dostavljen na dalje postupanje Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

MUP je naveo da je su odmah po objavljivanju saopštenja DS da su deci lidera te stranke Bojana Pajtića upućene pretnje pristupili proveri da li je slučaj zvanično prijavljen policiji, a kada je utvrdjeno da nije, policijski službenici iz Novi Sada telefonom su kontaktirali Bojana Pajtića.

Pošto su stupili u kontakt sa Pajtićem, on ih je obavestio da bi u prostorije Policijske uprave mogao da dodje sat vremena posle ponoći, jer trenutno nije u Novom Sadu.

Inspektor ga je sačekao, a on je po dolasku podneo krivičnu prijavu zbog navedenog dogadjaja. Prijava je odmah ujutru prosledjena Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a.

DS ranije danas je saopštila da policija, uprkos blagovremenoj prijavi, ni posle pet dana nije uhapsila ili privela osobu koja je preko društvene mreže Tviter pretila nasiljem maloletnoj deci predsednika stranke Bojana Pajtića.

Po navodima DS-a, pretnje su iste večeri prijavljene policiji u očekivanju da reakcija nadležnih organa bude brza i efikasna, zbog činjenice da su upućene javno, i to maloletnicima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar