U trendu

Policija privela nekoliko pristalica kosovskih opozicionih partija

Policija je uhapsila nekoliko pristalica kosovskih opozicionih partija koje su danas kamenovale zgradu vlade u centru Prištine, nakon što je objavljena vest da je privedena poslanica Alijanse za budućnost Kosova Donika Bujupi Kadaj.

Policija nije precizirala koliko je tačno ljudi uhapšeno, a medju privedenima je i sin jednog od poslanika Alijanse za budućnost Kosova.

Iz policije su naveli i da je u dvorištu Narodne biblioteke pronadjena „tašna sumnjivog sadržaja“, za koju se sumnja da sadrži Molotovljeve koktele.

Kosovske opozicione partije koje su kamenovale danas zgradu vlade trenutno se nalaze ispred hotela Grand, a medju okupljenima je i poslanik opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.

Kada je učesnicima demonstracija ispred zgrade Vlade Kosova javljeno da nadležni traže da se poslanica zadrži 30 dana u pritvoru, došlo je do izliva velikog nezadovoljstva, zbog čega su učesnici počeli kamenjem da zasipaju zgradu vlade.

Prozori na prvom i drugom spratu Vlade su razbijeni, a demonstranti su uzvikivali parole protiv premijera Ise Mustafe i drugih zvaničnika.

Nakon dvadesetak minuta kamenovanja, pojavile su se specijalne snage policije, a na Trgu Skenderbeg aktiviran je suzavac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.