U trendu

Poništena presuda za ubistvo narko dilera

Apelacioni sud u Novom Sadu poništio je presudu kojom su Miloš Buha (45) i Dušan Buha (27) osudjeni na 18 i 15 godina zatvora za ubistvo Vojislava Škrbića (39), saopštio je danas taj sud.

Kako je Apelacioni sud naveo u saopštenju, prvostepena presuda Višeg suda je ukinuta i predmet je vraćen na ponovno sudjenje.

„Apelacioni sud je utvrdio da su žalbe osnovane, odnosno da je prvostepena presuda zahvaćena bitnim povredama odredbi krivičnog postupka, jer je presuda nerazumljiva, a samim tim i protivrečna razlozima presude“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da „iz datog opisa radnji ne proizlazi da su utvrdjene sve relevantne činjenice vezane za umišljaj Buha Miloša u odnosu na ubistvo Vojislava Škrbića, odnosno mogućnost dovodjenja u opasnost života drugih lica“.

Apelacioni sud je optuženom Dušanu Buhi produžio pritvor u kome se nalazi od 13. juna 2014. godine, dok je Milan Buha i dalje u bekstvu.

Dušan Buha je na sudjenju priznao da je 22. maja 2014. godine u novosadskom kafiću „Gondola“ ubio Vojislava Škrbića, koga su mediji označavali kao narko dilera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.