U trendu

Potvrđena optužnica protiv Maje Adrovac

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Višeg javnog tužilaštva protiv Maje Adrovac, kojom je osumnjičena za pomoganje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka, saopštio je danas taj sud.

Kako se navodi, Krivično vanpretresno veće Višeg suda ispitujući optužnicu utvrdilo je da su prikupljeni dokazi dovoljni za osnovanost optužnice, te da nije potrebno da se istraga dopuni radi prikupljanja novih dokaza.

„Skup činjenica navedenih u optužnici, koje proizilaze iz dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, neposredno potkrepljuju opravdanu sumnju da je okrivljena učinila krivično delo koje joj se stavlja na teret, pri čemu je veće, donoseći ovu odluku, isključivo cenilo da li ima dovoljno dokaza da se osnovana sumnja podigne do nivoa opravdane sumnje, koja je uslov za podizanje optužnice, te nije unapred uticalo na rešavanje onih pitanja koja će biti predmet raspravljanja na glavnom pretresu“, navodi se u saopštenju.

Protiv rešenja okrivljena može da izjavi žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema prepisa rešenja.

Protiv Maje Adrovac 9. novembra Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu kojom je tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju izvršeno pomaganjem. Direktni izvršioci tog krivičnog dela za sada nisu otkriveni.

Adrovac je uhapšena 17. jula ove godine i od tada se nalazi u pritvoru. U vezu sa pokušajem ubistva dovedena je preko svog DNK koji je nađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka.

Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra prošle godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar