U trendu

Potvrdjena optužnica za Kolubaru

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv bivšeg direktora Rudarskog basena „Kolubara“ Dragana Tomića i 27 osoba koje se terete za zloupotrebe kojima je ta firma oštećena za 938 miliona dinara.

Kako je danas saopšteno iz Višeg suda, Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja (za organizovani kriminal) je na sednici veća 19. jula donelo rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, podignutu protiv okrivljenih.

Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda zatražilo je prošle godine u septembru da Tužilaštvo za organizovani kriminal dopuni istragu i ispita osnovanost optužnice.

Optužnica Tomića i još 27 osoba tereti za zloupotrebu službenog položaja pri angažovanju gradjevinskih mašina privatnih firmi, čime su oštetili „Kolubaru“ za 938 miliona dinara.

Vanpretresno veće ocenilo je da navodi u optužnici koji proizlaze iz dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, neposredno potkrepljuju osnovanu sumnju da su okrivljeni učinili krivična dela koja su im stavljena na teret.

U saopštenju se dodaje da je sud zaključio da postoji opravdana sumnja kao materijalni uslov za optuženje u konkretnom slučaju u odnosu na svaki od bitnih elemenata krivičnih dela i okrivljenih ponaosob.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Pored Dragana Tomića, okrivljeni su i Vladan Jovićičić, Radisav Ranković, Radosav Milić, Vladan Jovičić, Milan Petrović, Milutin Bobić, Sveta Mirković, Živojin Jovanović, Svetolik Simić, Slavoljub Pavlović, Duško Obradović, Vitomir Dimitrijević, Radisav Savatijević, Dejan Živojinović, Nenad Živojinović, Radovan Cvetić, Goran Marojević, Vera Trifunović, Dejan Dimitrijević, Lazar Laketić, Zoran Ristivojević, Milorad Vojinović, Dragan Ivanović, Dejan Živanović, Dejan Radosavljević, Radoš Milosavljević i Zoran Janković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.