U trendu

Potvrdjena presuda Marku Milićevu u slučaju kantrimen

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je Marko Milićev osudjen na četiri i po godine zatvora, jer je svojim automobilom „kantrimen“ izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Luka Jovanović.

Kako je navedeno na sajtu tog suda, presuda je potvrdjena i kumu Milićeva Bratislavu Vesoviću koji je osudjen na godinu dana zatvora.

Taksisti Pink taksija Saši Jankoviću koji je osudjen na sedam meseci uslovno, presuda je ukinuta i vraćena na ponovno sudjenje.

Prvostepenom presudom iz 28. oktobra 2015. godine, Milićev je za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja dobio dve godine zatvora, dok je za nepružanje pomoći dobio dve godine i sedam meseci. Jedinstvena kazna je četiri godine i šest meseci.

Tada je i taksista Pink taksija Saša Janković osudjen na sedam meseci zatvora, samo ukoliko u naredne tri godine počini neko krivično delo.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se u julu 2014. godine, kada se Luki Jovanoviću i njegovim prijateljima na Brankovom mostu pokvarila „lada“. Kad su izašli da pomere automobil u zaustavnu traku, udario ih je „mini kantrimen“.

Optuženi Milićev je pobegao sa mesta nesreće, a Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Nakon incidenta, Milićev se krio u Turskoj, pa u Kini, odakle je deportovan u Srbiju. Tokom sudjenja nije otkrio šta se dogodilo sa automobilom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar