U trendu

Prijava zbog polivanja bašte

Komunalni inspektori Beograda napisali su prekršajnu prijavu jednoj osobi iz podavalskog naselja zbog toga što je vodom iz gradskog vodovoda polivala cveće i dvorište, saopšteno je danas iz gradske uprave.

U saopštenju se navodi da su u utorak uveče komunalni inspektori Sektora za dežurni inspekcijski nadzor i hitne intervencije kontrolisali neracionalnu potrošnju vode, u skladu sa odredbama Odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, u podavalskim naseljima Beli Potok, Pinosava i Zuce.

„U toku kontrole zatečeno je jedno lice kako vodom iz gradskog vodovoda poliva cveće i dvorište i njemu je napisan prekršajni nalog, dok su još tri lica zatečena da polivaju bašte, ali vodom iz bunara. Komunalni inspektori su u oko 50 slučajeva, tamo gde su uočene bašte, travnjaci, velika količina cveća i bazeni, upozorili građane na odredbe Odluke o prečišćavanju i distribuciji vode i obavestili ih da će se kontrola nastaviti tokom trajanja crvenog meteoalarma. U svim ovim slučajevima uočeno je da bašte, cveće i dvorišta nisu polivani (suva zemlja i trava, cveće gotovo uvenulo), a takođe je utvrđeno da većina meštana ima bunare“, navela je gradska sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić.

U narednim danima inspekcija će obavljati kontrolu neracionalne potrošnje vode i u drugim gradskim opštinama.

Iz gradske inspekcije podsećaju da kazne za nepridržavanje odredaba za fizička lica iznose 10.000 dinara, za preduzetnike 20.000, a za pravna lica 50.000 dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar