U trendu

Produžen pritvor osumnjičenoj za pokušaj ubistva Milana Beka

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor Maji Adrovac, koja se sumnjiči za učešće u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka prošle godine u novembru, koji tek treba da bude saslušan kod tužioca u svojstvu oštećenog.

Maji Adrovac je pritvor produžen u petak za još 30 dana, rekla je portparol suda Tanja Koljenšić.

Adrovac je od hapšenja 17. jula u pritvoru koji joj je određen zbog težine krivičnog dela i uznemirenja javnosti, kao i zbog opasnosti da ne ponovi ili ne dovrši pokušano delo.

Prošle sedmice pred tužiocem je u istrazi svedočio Bekov vozač koji je bio za volanom auta iz kojeg je biznismen izlazio kada je na njega otvorena paljba, a pre toga su saslušani i baštovan i još jedan zaposleni u bekovom domaćinstvu.

Pod zvaničnom istragom za učešće u pokušaju ubistva Beka za sada je samo Maja Adrovac čiji je DNK nađen na čauri ispaljenog metka.

Više tužilaštvo u Beogradu je 18. jula donelo naredbu o sporovođenju istrage protiv Maje Adrovac zbog sumnje da je učestvovala u pokušaju ubistva beogradskog biznismena.

Na teret joj stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od 10 do 30-40 godina zatvora.

DNK Maje Adrovac identičan je DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, potvrdio je ranije ministar policije Nebojša Stefanović napominjući da će tek biti utvrđeno kakvu je konkretnu ulogu imala u tom slučaju.

Majin suprug Ivan Adrovac poznat je u kriminalim krugovima i za sada nije dostupan pravosudnim organima.

Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz auta, kada je zadobio teške povrede.

Sumnja se da je napadač imao još jednog saučesnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.