U trendu

Rakete u srpskom avionu služile za obuku

Libanska vojska saopštila je danas da su dve rakete koje su pronadjene u putničkom avionu na letu iz Bejruta za Beograd korišćene za obuku i da u njima nije bilo eksploziva.

Saopštenje vojske usledilo je posle izveštaja da su srpske vlasti u jednoj pošiljci u avionu pronašle dve rakete sa bojevim glavama čija su destinacija bile SAD.

Libanska vojska je navela da su rakete poslate nazad američkoj kompaniji koja ih proizvodi. U saopštenju se dodaje da je vraćanje raketa u skladu sa „administrativnim i pravnim merama posle obavljene obuke“.

Beogradski list Blic javio je 12. marta da su na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu pronadjene  dve rakete sa eksplozivnim punjenjem koje su transportovane iz Bejruta preko Beograda i Londona za Portland u Americi.

Rakete su bile upakovane kao školske makete i imale su takvu prateću dokumentaciju, ali su dresirani psi nanjušili eksploziv u paketima i po otvaranju otkrivene su bojeve glave i pokrenuta je istraga, naveo je dnevni list Blic pozivajući se na nezvanične izvore.

Rakete dužine 1,5 metara bile su u prtljagu aviona na redovnoj liniji „Er Srbije“ koji je u Beograd doleteo iz Bejruta. Sanduci su odmah obezbedjeni i obavljen je uvidjaj. Iz „Er Srbije“ potvrdjeno je da su rakete pronadjene prilikom redovne kontrole na aerodromu.

Srpski mediji javili su da je u propratnoj dokumentaciji za projektile tipa AGM-114 helfajer (Hellfire), kao konačna destinacija naveden Portland u Oregonu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar