U trendu

Raška: Uz „Alahu akbar“ napao mačetom na policiju

Policija u Raški pucala je i ranila u nogu B. N. koji ih je napao mačetom dok su pokušavali da mu uruče sudski poziv, saznaje Radio Sto plus, a prenose mediji u Srbiji.

Policija se tim povodom još nije zvanično oglasila, a prema nezvaničnim saznanjima, incident se desio jutros u romskom naselju Kučevski lug, kada je B. N, uzvikujući „Alahu akbar“ (Alah je veliki) napao policajce mačetom.

Jedan od njih je u samoodbrani ispalio hitac u njegovom pravcu i pogodio ga u nogu, posle čega je savladan.

B. N. je prebačen u novopazarsku Opštu bolnicu gde mu je ukazana pomoć, posle koje je otpušten iz te zdravstvene ustanove i prebačen u pritvor.

Pojedini mediji su preneli da je B. N. vehabija, međutim, prema saznanjima Radija Sto plus, nema zvaničnih podataka da je on povezan s bilo kakvim vehabijskim pokretom ili radikalnim islamistima.

„Tačno je da se od pre deset godina deklariše kao vehabija, ali ne postoje saznanja da je on deo nekog pokreta, niti se može tvrditi da je ovaj napad motivisan radikalnim tumačenjem islama. Radi se o osobi koja je od ranije poznata policiji po izvršenju brojnih krivičnih dela, od narušavanja javnog reda i mira do vređanja i napada na policajce“, rekli su u policiji.

(Beta)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar