U trendu

Samo ove godine u saobraćajnim nesrećama poginule 332 osobe

U Srbiji se u 2016. godini dogodilo 20.000 saobraćajnih nesreća u kojoj su poginule 332 osobe, a oko 11.000 teže ili lakše povredjeno, što je „blago“ pogoršanje u odnosu na prošlu godinu, rekao je zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Vladan Nikolić.

Nikolić je na konferenciji za novinare povodom donacije 26 alkometara Apatinske pivare MUP-u rekao da je primećen sve manji broj onih koji su teško i potpuno alkoholisani u saobraćaju.

Prema njegovim rečima, učesnici saobraćaja pod dejstvom alkohola uzrok su šest odsto saobraćajnih nesreća, a njihov broj u vreme letnjih manifestacija poput Guče, Bir festa i Egzita ide i do deset odsto.

Policija je u 2015. godini zbog dejstva alkohola isključila iz saobraćaja 55.000 učesnica, a do sada 30.000 njih, rekao je Nikolić i dodao da su svi procesuirani.

On je dodao da tokom turističke sezone na putevima Srbije pogine oko 300 ljudi.

Konferencija za novinare je održana u okviru edukativne kampanje „Kad pijem ne vozim“ posvećene podizanju svesti kod učesnika u saobraćaju da kad piju ne treba da voze.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar