U trendu

Saobraćajcima smanjena kazna zbog uzimanja mita

Viši sud u Čačku je na ponovljenom sudjenju smanjio kazne četvorici saobraćajaca iz tog grada, koji su osudjeni za primanje mita, falsifikovanje i zloupotrebu službenog položaja, rečeno je danas.

Umesto na višemesečni zatvor sud ih je osudio na kućni pritvor, dok je bivšeg načelnika saobraćajne policije oslobodio optužbe za krivično delo, potvrdjeno je danas agenciji Beta u tom sudu.

Saobraćajac Ivica Kaličanin (33) osudjen je zbog primanja mita i falsifikovanja na godinu dana kućnog pritvora, Dejan Tadić (44) i Milan Topisirović (35) na po šest meseci zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikat, a Mile Terzić (35) zbog zloupotrebe službenog položaja na tri meseca kućnog pritvora.

Njihov bivši načelnik, Dragoslav Krdžić (52) oslobodjen je optužbi, a vozač iz Čačka Slavoljub Nerandžić kažnjen je zbog davanja mita sa četiri meseca zatvora uslovno.

Prethodnom presudom istog suda, koju je ukinuo Apelacioni sud u Kragujevcu, Kaličanin je bio osudjen na 16 meseci, Tadić na sedam, Topisirović na šest, Terzić na tri meseca zatvorske kazne, Nerandžić na šest meseci uslovno na godinu dana, a Krdžić na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)