U trendu

Sinđelić uhapšen u tajnosti u BGD?

Državljanin Srbije Aleksandar Sinđelić uhapšen je u ponedeljak u Beogradu u najvećoj tajnosti, nakon čega je u večernjim satima pod specijalnim merama bezbednosti avionom crnogorskih državnih organa doveden u Podgoricu, pišu podgoričke Dnevne novine.

Akcija hapšenja osumnjičenog da je organizovao teroristički napad na premijera Mila Đukanovića, policijske službenike i građane tokom izbornog dana, 16. oktobra, a koji je, kako se tvrdi, osujetio specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, izvedena je po nalogu iz Crne Gore.

List podseća da je Sinđelić, prema njihovim informacijama, saslušan u Beogradu i da je pod nadzorom srpskih vlasti.

Međutim, nadležni organi dve zemlje su već tada uveliko spremali njegovo izručenje u skladu sa sporazumom o izručenju svojih državljana, a na osnovu Interpolove poternice, navodi list.

Kada su se stekli svi ovi formalni preduslovi za njegovo izručenje, srpska policija mu je i zvanično stavila lisice na ruke i od juče je u spuškom Istražnom zatvoru.

Navodi se da Vrhovno državno tužilaštvo juče nije htelo ni da potvrdi ni da demantuje ovu informaciju, uz podsećanje da se taj predmet vodi pod oznakom tajnosti.

Pozivajući se na svoja saznanja, Dnevne novine pišu da je Sinđelić tokom saslušanja u Srbiji negirao da je izvršio krivična dela, koja mu crnogorski istražitelji stavljaju na teret

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.