U trendu

SNP traži zaštitu za dečaka silovanog u Beču

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović zatražio je danas od Vlade Srbije da zaštiti integritet dečaka srpkog porekla koga je u Beču silovao migrant.

Popović je u saopštenju pozvao Vladu Srbije i da hitno zatraži zvanično objašnjenje od austrijskih državnih institucija na osnovu čega je Viši sud u toj zemlji poništio presudu migrantu iz Iraka za silovanje dečaka.

„Odluka Višeg suda u Austriji da poništi presudu migrantu opravdava nasilje, razvrat i pedofiliju i afirmiše ih kao nove zajedničke vrednosti EU“, ocenio je lider SNP-a i upitao da li Srbija treba da ide „u takvu EU gde bez kazne prolaze oni koji siluju decu“.

Ukazujući na reakciju ruskog predsednika Vladimira Putina koji je osudio odluku austrijskog suda, Popović je kazao da „ne smemo dozvoliti da Putin bude jedini koji je podigao glas protiv nepravde nanete srpskom dečaku i njegovoj porodici, a koja ukazuje na gaženje elementarnih načela ljudskih prava i demokratije u EU“.

Austrijska policija uhapsila je početkom februara 20-godišnjeg migranta iz Iraka zbog sumnje da je silovao dečaka srpskog porekla na jednom bečkom bazenu.

Iračanin je prvostepenom presudom osudjen na šest godina zatvora ali je Viši sud stavio van snage tu presudu i naložio delimično ponavljanje sudjenja zbog propusta pri izricanju presude.

SNP je koalicioni partner Srpske napredne stranke, a u većinskoj poslaničkoj grupi predvodjenoj SNS-om u Skupštini Srbije, ima nekoliko poslanika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar