U trendu

Spisak svedoka za ubistvo Ćuruvije još nije utvrđen

Punomoćnik porodice Slavka Ćuruvije, advokat Slobodan Ružić, rekao je danas da još nije utvrđen tačan spisak svedoka koji će biti saslušani pred Specijalnim sudom tokom suđenja za ubistvo Ćuruvije i da očekuje redukovanje predloženog broja svedoka.

„Tačan spisak svedoka nije utvrđen pošto su na pripremnom ročištu predloge za saslušanje svedoka izneli tužilac, odbrana i punomoćnici oštećenih“, rekao je Ružić novinarima u pauza suđenja i napomenuo da očekuje da će sud smanjiti broj svedoka koje će neposredno saslušavati „s obzirom da je njihov broj ogroman“.

Ako svi budu saslušavani postupak će trajati dugo, napomenuo je Ružić ističući da odbrana ne insistira na ispitivanju određenih svedoka.

Osvrćući se na današnje izlaganje odbrane trećeoptuženog za Ćuruvijino ubistvo Ratka Romića, punomoćnik porodice je rekao da će tokom suđenja biti dokazano da trećeoptuženi za ubistvo Ćuruvije Ratko Romić nije dao istinitu odbranu.

„Mislimo da će dokazi iz istrage, kao i oni koji će biti izvedeni tokom suđenja za ubistvo Ćuruvije pokazati da deo Romićeve odbrane nije tačan i očekujemo da će navodi optužnice biti dokazani“.

Romićev branilac Zora Dobričanin Nikodinović rekla je novinarima da je njen branjenik nedvosmisleno izneo svoju odbranu i odgovorio na sva pitanja koja su postavljena optužnicom.

„Činjenica i dokaza se ne bojimo, jer oni nisu ni doveli moje klijente pred sud već sila i pritisak, a ako budu odlučivali činjenice i dokazi i zakon ja se ne bojim za sudbinu mojih klijenata. A ako budu odlučivali sila i pritisak, onda pred oružjem ćute zakoni“, navela je Dobričanin Nikodinović.

Ona u ovom slučaju brani i drugooptuženogh Milana Radonjića.

Suđenje četvorici bivših pripadnika Državne bezbednosti optuženim za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu izlaganjem odbrane trećeoptuženog Ratka Romića, koji je negirao svoje učešće u ubistvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar