U trendu

Stefanović: Bezbednost gradjana nije bila dovedena u pitanje

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Nišu da u incidentu u kome je muškarac pretio da će aktivirati bombu ispred vlade Srbije, bezbednost gradjana nije bila dovedena u pitanje.

„Bezbednost gradjana nije bila dovedena u pitanje. Policija je uspela da ga savlada i da mu oduzme ručnu granatu“, rekao je Stefanović novinarima u Nišu, povodom incidenta zbog koga su rano jutros bile blokirane centralne beogradske ulice oko zgrade Vlade Srbije.

On je rekao da policija ispituje sve okolnosti i da je utvrdjeno da muškarac koji je pretio bombom ima krivični dosije, da je osudjivan zbog razbojništava, ugrožavanja bezbednosti i pretnji.

Prema rečima Stefanovića policija je ustanovila da se M. S. pre dolaska pred zgradu Vlade Srbije posvadjao sa ocem.

Ministar policije dodao je da uhapšeni M. S. ima jedan nerešen sudski predmet, o kome je želeo da razgovara sa pripadnikom kriminalističke policije koji vodi njegov slučaj.

„Nije bilo drugog nezadovoljstva. Samo taj jedan zahtev“, rekao je Stefanović novinarima.

Policija je jutros uhapsila M. S. (39) koji je pretio da će ispred zgrade Vlade Srbije aktivirati bombe. On je ispred Vlade došao oko 4.00, a policija ga je savladala oko 6.45.

Sve ulice oko Vlade Srbije tokom policijske akcije bile su blokirane i gradski javni prevoz u tom delu grada bio je obustavljen, a prolaz je bio zabranjen i pešacima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.