U trendu

Telo zapovednika nije pronadjeno na potonulom brodu

Policija, žandarmerija i predstavnici javnog tužilaštva pretražili su brod „Beograd X“ koji se početkom novembra nasukao i prevrnuo blizu obale Dunava kod Smedereva i tom prilikom definitivno su utvrdili da telo zapovednika broda Milana Brzakovića (35) nije na plovilu, rekao je agenciji Beta portparol policije Saša Nikolić.

Na brodu „Beograd X“ u noći izmedju 3. i 4. novembra stradala su oba člana posade.

Telo mašiniste Nikole Kusovca  (49) Dunav je izbacio nizvodno oko 300 metara od mesta potapanja.

Žandarmerija je danima pretraživala Dunav u nadi da će naći zapovednika ili njegovo telo, ali za sada nema rezultata.

Samohodni brod „Beograd X“, vlasništvo Preduzeća „Ivan Milutinović“, koji je u noći izmedju 3. i 4. novembra potonuo na ušću Jezave u Dunav, posle operacije od 18 dana izvučen je na površinu.

Brod je nosio 660 tona tucanika koje je ukrcao u Brnjici kod Golupca i vozio prema Beogradu. U smederevsku Luku je stigao 3. novembra u 22.45 i uredno se na frekvenciji rečnog brodarstva javio Kapetaniji.

Iz još neutvrdjenih razloga brod je krenuo niz Dunav i na oko 200 metara od veza naišao na sprud, nasukao se i prevrnuo.

Brod ukupne nosivosti 709 tona i dalje je privezen za šlep na plovnom putu na desnoj strani Dunava, iako je Lučka kapetanija 7. novembra naložila da se skloni sa plovnog puta, ali još nema tehničkih uslova za to.

Istragu vode Inspekcija za bezbednost plovidbe, MUP, Vodoprivredna inspekcija, Odsek za civilnu zaštitu i upravljanje rizikom i Tužilaštvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.