U trendu

Teška nesreća na Zelenom vencu

Na autobuskoj okretnici na Zelenom vencu jutros su se sudarila dva autobusa, a u toj nesreći povređeno je devet ljudi, od kojih jedna teže, rečeno je u Hitnoj pomoći.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura rekla je Tanjugu da je ta služba primila poziv nešto pre pola osam i da je do nesreće došlo kada su se dva autobusa sudarila kod stanice linije 72.

Tom prilikom je, kako je dodala, povređeno devet ljudi, od kojih jedna teže.

U pitanju je, objasnila je Macura, politrauma.

Macura je dodala da su lekarske ekipe još uvek na terenu, da prevoze povređene, tako da broj povređenih još uvek nije zvaničan.

Macura je ranije rekla da je, prema nezvaničnim informacijama, vozač zarobljen u jednom autobusu, a da još neko leži ispod autobusa.

Mali i Ecegovac obišli povređene putnike

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Urgentnog centra Marko Ercegovac obišli su povređene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros na Zelenom vencu.

U Urgentni centar primljeno je 19 povređenih, a jedna osoba zadržana je usled težih povreda na lečenju.

„Dobro je da nema životno ugroženih i nema nikoga ko je ozbiljnije bio povređen. Takve stvari se dešavaju, dao sam nalog GSP-u da se odmah sprovede istraga i da se vidi koji su uzroci nesreće. Važno jeda su svi povređeni i osigurani kod GSP-a i biće na taj način obeštećeni“, kazao je Mali.

On je kazao da će Grad učiniti šve što može kako bi njihov opravak učinio lakšim i boljim.

„Ovakve nesreće se dešavaju, mi ne možemo da ih sprečimo ali veoma je važno da reagujemo na vreme i brzo. Hitna pomoć je bila u rekordnom roku na licu mesta, ljudi su preveženi u Urgentni centar vrlo brzo i za sada nema nikoga ko je smrtno ugrožen, a o povređenima se vodi računa“, rekao je Mali.

Direktor Urgentnog centra Marko Ercegovac izjavio je da je 19 pacijenata, koji su povređeni u nesreći na Zelenom vencu, primljeno na pregled u tu ustanovu i da je samo jedan pacijent za sada ozbiljnije povređen, ali nije životno ugrožen.

On je novinarima rekao da će taj pacijent biti primljen na ortopediju Urgentnog centra i da su dvoje pacijenata posle manje povrede lica poslati na maksofacijalnu hirurgiju, a petoro poslato kući sa minimalnim povredama.

„Ostali su još uvek na dijagnostici uglavnom sa manjim povredama i verovatno će biti ili opservirani ili poslati kući“, rekao je Ercegovac.

Kada je reč o povredama pacijenta koji je teže povređen, direktor Urgentnog je rekao da je povređeni zadobio povredu glavnog koštanog zglobnog sistema i da će biti primljen na ortopediju.

Taj putnik je potpuno svestan i celokupna dijagnostika isključila je bilo kakvo postojanje težih povreda unutrašnjih organa, rekao je Ercegovac.

(Beta/Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.