U trendu

Tri povređena radnika iz Lučana poslata na lečenje na VMA

Tri radnika koji su danas zadobili opekotine u požaru koji je izbio u fabrici oružja „Milan Blagojević – namenska“ iz Lučana poslata su na dalje lečenje na Vojno medicinsku akademiju u Beograd, dok je jedan radnik zadržan na ispitivanju u čačanskoj bolnici, rekla je načelnica Intenzivne nege dr Jela Bošković.

Ona je objasnila da se kod tri pacijenta radi o visokom stepenu i velikim površinama zahvaćenim opekotinama, a uz to postoje i opekotine disajnih puteva.

„Kod jednog radnika ustanovljene su opekotine male površine, on je obrađen na Odeljenju plastične hirurgije, njegovo stanje je stabilno i van životne opasnosti“, rekla je Bošković, dodajući da su svi pacijenti hiruški obrađeni.

Prema njenim rečima, transport pacijenata na VMA je obezbeđen i propraćen je anesteziološkim i svim drugim ekipama koje su neophodne do stacioniranja na toj zdravstvenoj ustanovi.

U fabrici oružja „Milan Blagojević – namenska a.d.“ Lučani, jutros oko 9 časova došlo je do požara u kome su povređena četiri radnika od kojih jedan teže, a tri lakše, saopštilo je Ministartvo odbrane.

Do požara je došlo u objektu za proizvodnju baruta, na mašini za gnjetanje baruta, kaže se u saopštenju i dodaje da su ekipe izašle na lice mesta i da je formirana komisija radi utvrđivanja uzroka požara.

Kako je rečeno u Odeljenju za vanredne situacije Moravičkog okruga fabrika oružja u Lučanima ima sopstvenu službu protivpožarne zašste koja je lokalizovala požar.

Uviđaj na licu mesta obavlja zamenik osnovnog javnog tužioca u Čačku Jasmina Lozović uz prisustvo policijskih službenika koji utvrđuju okolnosti izbijanja požara.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar