U trendu

Tužilac traži 10 godina zatvora za Milićeva

Marko Milićev (34), optužen da je prošlog leta na Brankovom mostu vozilom „mini kantrimen” udario Luku Jovanovića (21) koji je od zadobijenih povreda nekoliko dana kasnije preminuo u Urgentnom centru, mogao bi da dobije kaznu od deset godina zatvora. Toliko je zatražio postupajući tužilac od suda u svojoj završnoj reči. On je takođe tražio da zatvorska kazna bude izrečena i drugoj dvojici optuženih: Bratislavu Vesoviću (kumu Milićeva) tri godine, a Saši Jankoviću deset meseci.

Do zaključenja ovog izdanja našeg lista branioci okrivljenih nisu završili sa iznošenjem završnih reči. Suđenje je u Trećem osnovnom sudu u Beogradu počelo u 12 časova i trajalo je do kasnih večernjih sati, a advokati su na početku pretresa najavili da će odgovarati na tvrdnje koje je tužilac izneo u završnoj reči, zbog čega se postupak odužio.

Presuda Marku Milićevu i ostalim optuženima trebalo bi da bude donesena do kraja ove sedmice.

Bratislav Vesović optužen je da je pomogao Milićevu posle izvršenja krivičnog dela, a taksista Saša Janković se tereti zbog krivičnog dela neotklanjanja opasnosti. Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra prošle godine doneo presude kojima je petoro prijatelja Milićeva, koji su kobne večeri bili s njim u „kantrimenu”, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela. Tamara Bogdanović osuđena je na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci.

Milićev je 7. septembra prošle godine deportovan iz Kine, gde se skrivao dok je bio u bekstvu.

U optužnom predlogu navedeno je da je Milićev vozio brzinom od 110 kilometara na sat kada je udario Luku Jovanovića 25. jula na beogradskom Brankovom mostu.

Vesović se tereti da je krio Milićeva i pomagao mu nakon krivičnog dela da sakrije automobil. Vozač „Pink taksija” Saša Janković se tereti što nije prijavio da je došlo do udesa iako je video da je „kantrimen” oštećen.

Vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je reč o ukradenom automobilu i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa koja je krala vozila u inostranstvu, a potom ih dovozila u Srbiju.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila „lada” i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo „mini kantrimen”.

Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.
(M. Derikonjić, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar