U trendu

Tužilaštvo analizira dokumentaciju o OVK

Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je danas da je u toku analiza obimne dokumentacije Vojno bezbednosne agencije (VBA) o delovanju Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) tokom 1998. i 1999. godine.

„Sadržaj dokumentacije VBA do sada nije bio dostupan Tužilaštvu za ratne zločine, te je tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević lično zatražio ovu dokumentaciju u cilju prikupljanja informacija i relevantnih podataka koji se koriste ili će se tek koristiti u pojedinim postupcima“, saopštilo je Tužilaštvo.

Kako su navodi, VBA je na zahtev tužioca za ratne zločine dostavila tužilaštvu dokumentaciju u periodu od jula do septembra 2015. godine.

Na analizi materijala, koji je važan izvor za postupanje u predmetima ratnih zločina, angažovani su zamenici tužioca za ratne zločine i vojni analitičar.

„Tužilaštvo za ratne zločine ocenjuje kao proizvoljne i zlomamerne tvrdnje poslanika Milovana Drecuna da ljudi iz Tužilaštva ne znaju za taj materijal i da se radi, kako je rekao o lošoj volji, lošoj nameri, te svesnom prikrivanju dokaznog materijala za zločne nad Srbima“, saopštilo je Tužilaštvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.