U trendu

Tužilaštvo će proveriti navode o grobnici kod Đakovice

Predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić izjavio je danas da mu je u Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu obećano da će ove ili sledeće nedelje biti provereni navodi o postojanju masovne grobnice srpskih žrtava kod Đakovice.

„Tužilaštvo će ove ili sledeće nedelje krenuti na tu lokaciju. Mislimo da su prošle godine bili na toj lokaciji kod Đakovice, ali da su promašili“, rekao je Spasić novinarima posle sastanka s tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

Povodom navoda da postoji Albanac koji želi da svedoči i pokaže lokaciju na kojoj su sahranjeni posmrtni ostaci ubijenih Srba, on je rekao da je reč o proverenom licu koje nije učestvovalo u zločinima, već je na „ulicama sakupljao kosti ubijenih na nekoj livadi i sahranjivao ih na mestu samo njemu poznatom“.

Informacije o postojanju masovne grobnice kod Đakovice pojavile su se u oktobru 2014. godine, a srpsko tužilaštvo tada je očekivalo da će na lokaciji kod sela Piskote pronaći posmrtne ostatke žrtva iz logora „Likovac“, međutim istraga je završena bez rezultata.  

Spasić je rekao da je na sastanku bilo reči i o radu Specijalnog suda na Kosovu čije se formiranje očekuje, kao i da mu je tužilac Vukčević objasnio da su svi dokazi predati i da će svi rezultati rada Tužilaštva sada biti u tom Specijalnom sudu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar